Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek – Árusítósátor - arusitosator.hu

2018. május 23.


Köszönjük, hogy megérkezett hozzánk! Kérjük, akkor kezdeményezzen vásárlást a honlapunkon, ha elfogadja és betartja az alábbi feltételeket.

 

Az Általános Szerződési Feltételekről

 

Jelen Általános Szolgáltatási Feltételek (továbbiakban: „ÁSZF”) tartalmazza arusitosator.hu webáruház használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket.

Az arusitosator.hu honlapot Dobrocsi Norbert egyéni vállalkozó üzemelteti.


Kérjük, hogy megrendelése véglegesítése előtt figyelmesen olvassa el ezt a dokumentumot, mert megrendelése véglegesítésével Ön elfogadja jelen ÁSZF tartalmát. Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben az ÁSZF minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag, elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal. A honlapon megjelenített árak, információk nem minősülnek a Szolgáltató/Eladó részéről szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak. A honlapon keresztül indított megrendelések esetén a Vevő/Fogyasztó minősül ajánlattevőnek, és a szerződés az általa a honlapon keresztül tett ajánlatnak a Szolgáltató/Eladó által történő elfogadásával jön létre, a jelen ÁSZF rendelkezései szerint.


A szerződés nyelve magyar. Az ÁSZF letölthető az alábbi linkről: https://arusitosator.hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek


Ha a honlap használatával, tájékoztatóinkkal, termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal  kapcsolatban kérdése, észrevétele van, vegye fel a kapcsolatot velünk megadott elérhetőségeinken. Kérésére visszahívjuk.

 

Webshop üzemeltető/Szolgáltató/Eladó vállalkozás adatai

Dobrocsi Norbert egyéni vállalkozó

székhely: 1141 Budapest, Szilágysomlyó u 39.

adószám: 66888196-1-42

bankszámla szám: 12100011-17862767

nyilvántartási szám: 40386885

e-mail cím: arusitosator@gmail.com

honlap cím: arusitosator.hu

telefonszám: +36 30 8756 951 (elérhetőség: munkanapokon 8 és 17 óra között)


Dobrocsi Endréné ev.

székhely: 1141 Budapest, Szilágysomlyó u 39.

adószám: 67492376-1-42

nyilvántartási szám: 50313022

Számlavezető bank: Gránit Bank, számlaszám: 12100011-10300576

e-mail cím: arusitosator@gmail.com

honlap cím: arusitosator.hu

telefonszám: +36 30 8756 951 (elérhetőség: munkanapokon 8 és 17 óra között)

Dobrocsi Endre  ev.

Székhely: 1141 Budapest, Szilágysomlyó u 39.

Adószám: 67662029-1-42

Nyilvántartási szám: 50567355

Számlavezető bank: Gránit Bank, számlaszám: 12100011-18571798

e-mail cím: arusitosator@gmail.com

honlap cím: arusitosator.hu

telefonszám: +36 30 8756 951 (elérhetőség: munkanapokon 8 és 17 óra között)

Tárhely-szolgáltató adatai

BlazeArts Kft..

székhely: 6090 Kunszentmiklós, Damjanich u. 36. 1/8.

e-mail cím: info@forpsi.hu

 

Általános rendelkezések, fogalmak

1.1. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen szerződés értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.


1.2. Felek: Eladó és Vevő együttesen Fogyasztó: üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy Honlap: arusitosator.hu weboldal Vevő: a honlapon keresztül vételi ajánlatot tevő szerződést kötő személy


1.3. Vonatkozó jogszabályok

1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

2005. évi CLXIV. törvény a kereskedelemről (továbbiakban: Ker. tv.)

210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet a kereskedelmi tevékenységek végzésének

feltételeiről (továbbiakban: Tev. r.)

2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az

információszabadságról

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (továbbiakban: Ptk.)

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések

részletes szabályairól (továbbiakban: Fogy. Kr.)


1.4. Az ÁSZF hatálya és megváltoztatása

A Vevő és az Eladó között létrejött szerződésre jelen ÁSZF vonatkozik, a kötelezően alkalmazandó jogszabályok mellett.

Hatályba lépés: 2018. május 23.

Érvénye: módosításig vagy visszavonásig. Az ÁSZF esetleges módosítása a honlapon történő megjelenéstől érvényes. Az esetleges változtatások a már addig létrejött szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érintik. Eladó jelen ÁSZF rendelkezéseit a vonatkozó jogszabályok keretei között jogosult megváltoztatni.


1.5. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található fotók, grafikák, szövegek, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, vagy annak bármely része módosítható. A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni csak a honlap üzemeltetőjének írásos hozzájárulásával lehet.

 

Adatkezelési szabályok


2.1. Adatvédelmi tájékoztató itt olvasható: https://arusitosator.hu/adatvedelem

 

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre


3.1. A honlapon megjelenített termékek online módon, és csak Magyarország határain belüli szállítási címre rendelhetők meg. Személyes megtekintésre lehetőség van.


3.2. A termékek feltüntetett ára magyar forintban értendő, egységre vonatkozó bruttó (alanyi adómentes, áfa tartalom nélküli) ár, tartalmazza a csomagolás díját, viszont nem tartalmazza a házhozszállítás díját. Az árak tájékoztató jellegűek, fenntartjuk az árváltoztatás jogát.


3.3. A termékek adatlapján részletes leírás található a termékről, valamint fotó(k). A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek.


3.4. A honlapon lehetőség van egyedi szerződéskötéssel vásárolni, amely a termékek árát és az igénybe vehető kedvezmények körét érintheti. A vásárlás során ezt a egyedi egyeztetéssel teheti meg a vásárló.

 

A rendelés/vásárlás menete


4.1 A honlapon lehetőség van a vásárlásra:

Regisztráció nélkül telefonon, e-mailben történő megrendelésre.


4.2. A rendelés/vásárlás vázlatos menete:

• bejelentkezés/

• termék(ek) kiválasztása, keresése

• címek megadása

• szállítási mód kiválasztása

• fizetési mód kiválasztása

• megrendelés véglegesítése

• visszaigazolás érkezése

• termék(ek) kiszállítása, átvétele


4.3. A termékek kiválasztása/keresése többféle módon történhet. A felső menüsorban a főkategóriák láthatók. A kurzor ráhelyezésekor legördülő menüben jelennek meg az alkategóriák. Rákattintáskor az adott fő- vagy alkategória összes terméke megjelenik a terméknézetben, ahol név szerint vagy ár szerint rendezhető sorrendjük. Több megjelenítendő termék esetén gördítéssel és lapozással lehet haladni a terméknézetben. Ugyanezt megtehetjük a terméknézet bal oldalán lévő függőleges menüsornál is. Ha a kiválasztott termékre mozgatjuk a kurzort, kiemelés történik, amely után a képre kattintva a termék adatlapja jelenik meg.


4.4. A “Cím megadásánál” megadhatunk számlázási és szállítási címet. Szállítási cím csak Magyarország határain belüli cím lehet, ettől eltérő adatok megadása esetén a szerződés nem jön létre.

 

4.5. A “Szállítás” címszó alatt választható a szállítási mód:

• Házhoz szállítás: Szállítás csak Magyarország határain belül kérhető. Az utánvételes szállítás díjak a honlapon közölt szállítási díj fül alatt találhatók: szallitasi-dijak


Az utánvétes fizetési mód választása esetén a csomag átvételekor kell fizetni,


4.6. A “Fizetés” címszó alatt választható a fizetési mód:

• Utánvéttel: a csomag átvételekor, GLS Futárszolgálattal történő kézbesítés esetén a futárnál készpénzben.

• Megrendelt termék esetén átadóponton készpénzben

• Előre utalással, amelyhez az adatok e-mailben kerülnek elküldésre vevő címére.


4.7. A megrendelés véglegesítése az ÁSZF elfogadásával és a rendelés elküldésével történik. Vevő a “Rendelés" gomb megnyomásával kijelenti, hogy meggyőződött arról, hogy a kosár tartalma megfelel az általa megrendelni kívánt termékeknek, valamint megadott/automatikusan kitöltött adatai helyesen szerepelnek a megrendelésen. Vevő továbbá kifejezetten tudomásul veszi, hogy ajánlatát megtettnek kell tekinteni, és nyilatkozata – az Eladó jelen ÁSZF szerinti visszaigazolása esetén – fizetési kötelezettséget von maga után. Vevő tudomásul veszi, hogy Eladó jogosult minden kárt és költséget Vevőre hárítani, ami a pontatlanul megadott adatokból ered. Eladó a pontatlan adatbevitel alapján történő teljesítésért kizárja a felelősségét.


4.8. Eladó a megrendelés megérkezését elektronikus úton (e-mailben) haladéktalanul visszaigazolja Vevő felé. Amennyiben e visszaigazolás a Vevő megrendelésének elküldésétől számított legkésőbb 72 órán belül nem érkezik meg, Vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. A rosszul megadott e-mailcím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét.

 

Teljesítési határidő


5.1. A megrendelésre vonatkozó általános teljesítési határidő a rendelés visszaigazolásától számított 1-30 munkanap.

5.2. A teljesítési határidő tájékoztató jellegű, az ettől történő eltérést Eladó írásban, vagy telefonon jelzi Vevőnek. Vevő tudomásul veszi, hogy Eladó a megadott szállítási idő túllépése miatt a kártérítési felelősségét kifejezetten kizárja.

 

Elállási jog


6.1. A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.


6.2. Vevő az elállási jogát a honlapon közzétett “Elállási nyilatkozat” helyes és pontos

kitöltésével gyakorolhatja (letölthető innen: https://arusitosator.hu/elallasi-nyilatkozat , amelyet Eladónak a honlapon közzétett elektronikus címére (arusitosator@gmail.com) megküld.


6.3 Ez esetben Eladó haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszautalja a kifizetett vételárat és a szállítási díjat ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott). A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Használt, koszos terméket nem tudunk visszavásárolni!

 

A vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatosan felmerült költségeket. Az elállás miatt a vevőt kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli.

A visszaküldött áru sértetlenségét személyesen ellenőrizzük és ellenértékét legkésőbb az áru megérkezését követő 30 munkanapon belül eljuttatjuk a vevő címére, vagy átutaljuk az általa megadott bankszámlaszámra.

Ha a terméket a vevő már használatba vette, és nem tudja hiánytalan csomagolásban, sérülésmentesen visszajuttatni áruházunk részére, akkor nem vállaljuk a termék visszavásárlását, ezért azt visszajuttatjuk a vásárlónak, saját költségére.

Szolgáltatóként követelhetjük a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárainak megtérítését.

 

Garancia, jótállás


7.1. Eladó (vagy Eladó beszállítói) az általa forgalmazott termékekre a Ptk-ban, a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben és a 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak szerint termékkörönként meghatározott mértékű jótállást vállal, amely tartós fogyasztási cikkek esetében legalább egy év, textiltermékre fél év.

Nem minősülnek garanciális hibának a nem anyaghibából származó alábbi meghibásodások:

• nem cégünktől vásárolt tartozékok, kiegészítők, elemek meghibásodása

• a nem megfelelő tisztításból es karbantartásból eredő meghibásodás

• nem rendeltetésszerű használat (Törés, lopás, fagy-viharból eredő károk)

• rongálásból eredő károk, illetve külső behatásokból eredő károk (például

amennyiben nem rögzítették megfelelően a sátrat,)


7.2. A garancia érvényesítése:az eladó elérhetőségeinek valamelyikén tájékoztatást nyújt.

 

Panaszkezelés


8.1. Eljárás hibás ár esetén: a megrendelést (Vevő ajánlatát) hibás áron Eladónak nem áll módjában elfogadni, és nem köteles a terméket hibás áron értékesíteni. Amennyiben Vevő hibás áron tesz ajánlatot (megrendelést), és a rendszer azt automatikusan visszaigazolja, az nem minősül az ajánlat elfogadásának. Hibás áron történő Vevő általi ajánlattétel (megrendelés) esetén Eladó munkatársa által küldött elektronikus – nem automata - visszaigazolás során az Eladó felhívja Vevő figyelmét a helyes árra, és felajánlhatja a helyes áron történő szerződéskötést. Vevő a hibás ár helyett az Eladó által közölt helyes áron nem köteles ajánlatot tenni, és szerződést kötni. Ez esetben nem jön létre szerződés a felek között. (Hibás árnak minősül különösen a termék közismert, a piacon elérhető, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba vagy elgépelés miatt megjelenő hibás ár.)


8.2. Vevő panaszait, kifogásait a honlapon elérhető “Jegyzőköny fogyasztói panaszról” kitöltésével és megküldésével teheti meg.) E-mail cím: arusitosator@gmail.com. Vevő panaszügyintézéssel Eladónak a honlapon közzétett telefonos elérhetőségein is élhet, munkanapokon 8 és 19 óra között: +36 30 875 69 51

 

Vegyes rendelkezések


9.1. Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a Szolgáltató a jelen Szabályzat hatálya alá tartozó megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Pesti Központi Kerületi /Fővárosi Törvényszék illetékességét.


9.2. Felek további jogérvényesítő lehetőségei:


Pest Megyei Békéltető Testület

Cím: 1119 Budapest, Etele út 59-61,

Telefonszám: (+36-1) 269-0703

E-mail:

pmbekelteto@pmkik.huEurópai Bizottság Online Vitarendezés honlapja elérhető itt:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU